dissabte, 9 de maig del 2015

Habitatge


Volem Sant Lluís i l’habitatge


   El dret a un habitatge digne i adequat està contemplat en l’article 25 dels Drets Humans.     
  Aquest no és només el dret a un espai físic on viure, l’habitatge és també aquell espai íntim on transcorre la vida, per tant ha d’implicar seguretat, dignitat, qualitat i accessibilitat.
   
   El dret a l’habitatge, també recollit en la Constitució, es vulnera sistemàticament. L’accés a un immoble és, cada vegada més, un luxe i gran part dels ingressos de les famílies es destina al seu pagament. Això implica sovint moltes altres problemàtiques associades.

   Quan viure sota un sostre esdevé un luxe, els recursos que es poden destinar a cobrir altres necessitats bàsiques com els medicaments, els subministraments energètics o l’alimentació també minven. Aquesta situació en que l’habitatge ha deixat de ser un dret per a passar a ser una mercaderia, està abocant a moltes famílies a l’exclusió social.

   Ja fa temps que coneixem aquest drama, fa massa temps que cada dia hi ha més de 200 desnonaments a l’estat. Les mesures previstes pel govern no han funcionat i l’any passat hi va haver més de 34.000 execucions hipotecàries, un 7,4% més que l’any anterior.

   És urgent solucionar aquesta problemàtica per tal d’acabar amb el patiment de moltes persones, les quals per raons econòmiques es troben en una situació d’alta vulnerabilitat social en aspectes diversos. És important coordinar uns bons serveis socials per pal·liar aquestes realitats.

   En aquest sentit Volem Sant Lluís aposta pel dret a l’habitatge i incorpora en el seu programa les propostes en matèria municipal sobre habitatge que ens ha fet arribar la PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca), un col·lectiu que treballa per fer efectiu el dret a l’habitatge i amb més de tres anys d’experiència concreta en aquest àmbit, una experiència que no podem desaprofitar.


VOLEM SANT LLUÍS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada